Lesrevistes.cat
L’assemblea general de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals aprova set projectes conjunts pel 2015
Dimarts, 20 de gener 2015
La primera assemblea general de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, celebrada a Barcelona, va aprovar un paquet de set projectes conjunts pel 2015. El pla de treball comú està format per: l’iQUIOSC.cat, la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, el Banc de Continguts, la Captació de Nous Recursos Econòmics, les Jornades de Formació, l’ampliació i presentació del Llibre Blanc de la Premsa Comarcal a les Revistes i els Mitjans Digitals en català i el Projecte Escoles.
La Federació, que es va crear el passat 17 de juny del 2014, és un espai de col·laboració i treball conjunt format per tres associacions (ACPC, AMIC i APPEC) que agrupen entre totes a unes cinc-centes publicacions en format paper i digitals catalanes i en català. Ahir va celebrar la seva primera assemblea general amb la presentació dels seus estatuts, pendents d’aprovació per part de la Generalitat de Catalunya, la memòria de les activitats desenvolupades durant el 2014, la distribució de recursos de l’any passat i les previsions pel 2015.
El president de la Federació, Lluis Gendrau, que també és president de l’APPEC, va explicar que els set projectes aprovats per dur a terme aquest any son transversals, és a dir, de les tres associacions que han creat la Federació, que tenen l’objectiu de tenir un retorn pels editors i no son un pressupost sinó projectes presentats a l’administració. Una vegada hagin estat aprovats els estatuts i l’administració doni resposta al pla de treball conjunt se celebrarà una assemblea extraordinària per aprovar un pressupost conjunt.
El pròxim mes de febrer es farà una campanya per TV3 i BTV per projectar l’iQUIOSC.cat i ampliar la seva actual composició que ja supera les dues-centes publicacions. El 26 de març se celebraran les Jornades Internacionals de la Premsa de Proximitat, el 6 de maig tindrà lloc la Nit de les Revistes i la Premsa en Català i el 16 de juny està prevista la presentació del Llibre Blanc que recollirà i analitzarà la penetració social i la força dels centenars de publicacions catalanes agrupades en les associacions de premsa comarcal i local, de les revistes en català i de la premsa gratuïta i digital.
Amb la posada en marxa de la Federació, Catalunya disposa de una organització forta i representativa del sector dels editors de premsa, revistes i mitjans digitals que reflecteix la pluralitat, la riquesa i l’empenta del món comunicatiu del nostre país. Aquest és un factor essencial per a la salut democràtica de la nostra societat.
Compartir
 
 
Botó per tornar al principi de la pàgina
Icona Edita EDITA
appec> © copyright APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català) Rambla Catalunya, 10-4t 08007 BARCELONA > NIF: G-583 666 75 Tel.: 93 412 76 28 Fax: 93 412 14 36
e-mail:web@appec.cat Nº de Registre d'Associacions: 6246 > Avís Legal powered by bit-x0 L'APPEC no comparteix necessàriament les opinions de les persones col·laboradores